måndag 26 oktober 2009

Fans av Fredrik Strage

Det är läskigt att läsa om hur fanatiska en del människor blir. Att de ger sina idoler så stor betydelse. Att de inte kan förstå att de är vanliga människor. Vad är det som gör att en del blir så fanatiska? Varför har inte USA idrottshuliganer som Sverige? Varför finns det tjejer som gör allt för att deras manliga idoler ska se dem och varför ägnar de så mycket energi på dem? Är det fler än jag som tycker att Star wars - fans känns så harmlösa än många andra fansgrupper? Boken väcker många tankar och funderingar hos mig när jag läser den. Och till sist... Hur kommer det sig att det finns folk som vill bli kändisar/idoler när det finns så mycket galningar där ute?

Betyg: +3 av 5

-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Fans
Författare: Fredrik Strage
Antal sidor: 295
Förlag: Natur och Kultur
ISBN: 91-27-09877-X

4 kommentarer:

Ango sa...

Jag fascinerades också av Strages bok Fans. Att jag alls läste den var först för att han är gammal klasskompis till mig, och jag tyckte att det var kul att se "vad han hade att säga" ;). Blev väldigt fascinerad av dessa fans som beskrevs i boken, och att flera av dem som beskrevs faktiskt var "äldre", dvs inga hysteriska tonåringar.
Jag förstår inte heller att så många, framför allt unga, vill bli "kändisar" med tanke på hur många sjuka det finns där ute!

Ylva sa...

Det där var en fascinerande bok!

Boktokig Eva Boström sa...

Bra Ango att du nämde det med att det även handlade om "äldre" fans, för det missade jag i min recension.

Vad kul att du har en gammal klasskompis som skriver böcker och annat!

Maria sa...

Den här boken är en av dem som tålmodigt ligger i en av mina "ska läsa"-högar. Gillar Strages krönikor väldigt mycket - hans sätt att skriva gillar jag mycket. Intressant ämne att skriva om, i synnerhet idagens läge när "kändis" har blivit ett yrke. Det spelar inte längre någon roll vad man är känd för, bara man är det.