lördag 29 augusti 2009

Hypnotisören av Lars Kepler

När jag läste den första hälften av Hypnotisören , var jag fångad! Den var spännande och jag tyckte om den. Men sedan hände det något. Jag tyckte inte tillbakablicken var så bra. Jag kände hur jag började skumma för att snabbare komma till nutid igen. Slutet var jag inte heller så imponerad av. Det kändes liksom för mycket. Jag var aldrig heller förtjust den ena av huvudpersonerna, nämligen Joona Linna. Det fanns också saker som inte kändes trovärdiga eller som retade mig. Hade boken fortsatt som den gjorde från början hade den fått ett bra betyg, men nu dras betyget ner till +3.

I bokens början har några grymma mord skett på en familj. Kommissarie Joona Linna får veta att en familjemedlem fortfarande lever och tar hjälp av hypnotisören Erik Maria Bark. Erik har lovat att aldrig mer utföra hypnos, men blir ändå övertalad att hjälpa till. Detta får katastrofala konsekvenser.

Betyg: +3 av 5
-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Hypnotisören
Författare: Lars Kepler
Antal sidor: 572
Förlag: Albert Bonniers förlag
ISBN: 978-91- 0-012404-5

3 kommentarer:

Amy sa...

Det är sååå mkt hype kring denna bok att jag bestämt mig att inte läsa den nu. Jag väntar ett tag. Känns som om jag bara skulle bli påverkad av vad andra tycker och bli besviken ifall jag inte tyckte att den var så bra som de flesta säger.
Kul att läsa att inte alla lovprisar den.

Anonym sa...

Hmm, jag har tappat intresset lite för denna bok. Kommer att läsa den, men har ingen brådska.

Anonym sa...

Det var en otrolig hype - men jag köpte den på Adlibris och det har jag inte ångrat. För mig var Keplers Hypnotisören den häftigaste läsningen på åratal. Gillar man krim och spänning så är är det bara att ge sig hän!

Rebecka A