måndag 17 juli 2023

Låt mig berätta allt av Caroline Säfstrand

Låt mig berätta allt är en helt ljuvlig berättelse. Den utspelar sig mestadels på Ven och en bieffekt blev att jag nu vill åka dit. Jag har både kollat hur långt det är dit och googlat bilder. Så pass härligt målade Caroline Säfstrand upp bilden av ön. Vilken tur att det här är tänkt att bli en serie, så jag får återvända dit - om det nu dröjer innan jag kan besöka Ven på riktigt.

Det var inte bara miljöerna som jag föll för, utan själva berättelsen också. Hur Ulricas mamma har en hemlighet ihopkopplat med ön Ven. Det är något så jobbigt att Ulrica inte ens får prata om ön, än mindre besöka den. I hemlighet bestämmer sig Ulrica att göra det i alla fall efter att hon hittat ett gammalt vykort från sin mormor. Hon bokar en två veckor lång semester där i en stuga. Ska hon lyckas ta reda på vad som hänt?

Författaren har också fått till en bra samling med intressanta karaktärer som berikar berättelsen. Bland annat Bea som bor i stugan mittemot den som Ulrica hyr och vars man plötsligt lämnat henne. Den gamle Valdemar som tar hand om olika djur. Härliga Lucy som har ett café och som hyr ut stugan. Så Ulrica själv förstås. Jag tycker om att få umgås med dem en stund.

Det är så levande och varmt skildrat att det är svårt att stänga boken efter sista sidan. Tur att det kommer fler böcker i serien!




Inga kommentarer: