torsdag 3 mars 2022

Natten Tallulah Murray försvann av Lisa Jewell

Jag hade jättesvårt att lägga ifrån mig boken när det var dags att åka till frisören. Så pass att jag höll på att komma försent. 

När man börjar läsa dras man snabbt in i en fängslande berättelse om två tonårsföräldrar som försvinner spårlöst när de ska hem efter en fest.

Det växlar mellan dåtid och nutid och författaren har verkligen byggt upp den växlingen på bästa sätt. Hoppen gör att man på bästa sätt får allt mer ledtrådar till vad som hände. 

Det är inte bara mysteriet som gör att jag tyckte om boken så mycket. Det var även relationen mellan dottern som försvinner och hennes mamma. Den var fint skildrad. Lisa Jewell är skicklig på att skildra människor och relationer.

Nu önskar jag att jag kunde läsa boken igen för första gången.





1 kommentar:

@bibbloagneta sa...

Hej! Ja vilken otroligt spännande bok - men reagerade du inte på att översättaren så ofta missade att skriva sin och sig och i stället använde hennes och hans? T ex: "Hon sätter sig i soffan med Noah och hennes mamma". Ska vara "sin", dvs Tallulah, mamma. Det här upprepas genom hela boken. Ibland funkar det väl hyfsat, men flera gånger tänker man "vem"?".
Hälsningar Agneta/Bibbloagneta