måndag 27 april 2020

Min plats på jorden: Koster av Petter Alexis Askergren

Med stor portion humor och självinsikt tar Petter med läsaren på en tur till Kosteröarna. Han bjuder generöst på anekdoter som kryddar till det lite och som gör det mer personligt. Det blir en sorts inbjudan till Petters liv, där blandningen av personliga, intagande foton och vackra akvareller kompletterar fint både recept och texter.

Recepten är inte tillkrånglade, utan matchar perfekt med det Koster som målas upp. Det är smakerna som är det viktiga och det enkla goda livet genomsyrar recepten.

Det genomsyrar även texterna. De är ärliga och direkta, med hjärta och själ. Tänkvärdhet samsas med humor. Kärleken lyfts fram till både miljö och personer. Jag njuter.

Tack Petter för att du förflyttades mig till Kosteröarna på ett sådant totalt sätt att, när jag slår igen boken, känns det som att jag varit där. Själen sjunger av glädje och ett stort leende samt drömmande glada ögon dröjer sig kvar hos mig. Jag skulle säga att delad kärlek, är dubbel kärlek. För nu är jag förälskad i Kosteröarna. Och en längtan efter sommaren har fötts.



Förlag: Norstedts



Inga kommentarer: