fredag 13 mars 2020

Hundmannen av Dav Piley

Det är så härlig humor i Hundmannen. Jag skulle bara läsa lite, för att kolla hur den var. Det slutade med att jag läste hela.


Vad jag gillar bilderna! I och med att författaren låter boken vara som att det är två barn som berättar och att det är de som ritar bilderna, så växer den till något mer. Den blir inspirerande och lättillgänglig. 


Jag älskar också lekfullheten, som t ex att författaren gör sidor där man ska ta tag om sidan och bläddra snabbt. Detta så att det ser ut som att figurerna rör sig. Detta återkommer flera gånger. Både jag och min dotter älskade det och fastnade totalt i det. 


Denna glädjespridare till bok kan jag varmt rekommendera till barn från 6 år, men även till barn upp på mellanstadiet. 

Handling: ”Hundmannen" är Dav Pilkeys nya superhjälte. Efter tolv spännande och skruvade äventyr med Kapten Kalsong är det dags för denna sammansatta karaktär att göra entré. Vad får man om man syr ihop en trasig polishund med en trasig polisman? Hundmannen! En stark kropp parad med en smart hundhjärna blir ett vinnande koncept: även osynliga bovar kan sniffas upp med stor framgång. Frågan är bara om Hundmannen klarar av att ständigt välja plikten framför allt, med tanke på det vilda inom honom.

Betyg: +4 av 5
Läsålder: från 6
Förlag: BonnierCarlsen 

Inga kommentarer: