fredag 13 mars 2020

Alla små hemligheter av Anna Johansson

Det är berättelse att känna igen sig i, för de barn som går på mellanstadiet. Kärlek och vänskap. Stora ämnen som barnens vardag kretsar kring. På det bråk, mobbning och elakheter. Det blir mycket att fundera kring.

Ibland kan man bli lite irriterad på huvudpersonen, för att hon gör saker som man tycker att hon borde förstå att hon inte skulle göra. Huvudpersonen tillåts med andra ord att vara en vanlig människa som tar fel beslut och gör tokiga saker. 


Handling; Lova och Melvin är ihop. Men på skolavslutningsdagen märker Lova att skolans elakaste tjej Petra har hemligheter ihop med Melvin. När Lova får veta att Melvin ska på läger tillsammans med Petra måste Lova också följa med. Det är bara en liten detalj som hon måste lösa. Pappa kommer aldrig att låta henne åka! Men om pappa tror att Lova är i sin extramamma Rutans stuga istället för på lägret, kan väl inget gå fel? 

Det blir en lägervistelse med en matkatastrof, misslyckad skattjakt och lägerledare som bryter ihop. Dessutom måste Lova dela rum med ett spöke. Lova får veta spökets historia och kommer på den ultimata hämnden på Petra.

Betyg: +3 av 5
Läsålder: från 9 år
Förlag: Idus förlag
ISBN: 9789189055872

Inga kommentarer: