söndag 31 mars 2019

I döden för dig av Mia Lodalen och Maria Ahlsdotter

Jag blev berörd så in i bomben av I döden för dig. Miam Lodalen och Maria Ahlsdotter hanterar ämnet lysande. Jag är helt lamslagen och tagen. 

Det var ett tag sedan jag läste boken och jag har funderat på hur jag ska förmedla till dig vilken fantastisk bok det är. Jag har kommit fram till att det går inte. Du måste läsa den själv. Jag kan bara säga: Håll i dig, du har en sjujäkla läsupplevelse framför dig!

Handling:  Det är mycket som inte står rätt rätt till i Smultronkullen, men de flesta barn sover åtminstone inomhus. Det gör inte Nina. Hon sover på balkongen. Inne i lägenheten bryter nämligen Ninas styvpappa långsamt ner familjen. Om Nina ska ha en chans att överleva vintern måste han försvinna.På balkongen bredvid Ninas finns Onni. Genom ett litet hål i betongen spirar en hemlig kontakt som snabbt utvecklas till en nära vänskap. Onni visar sig vara den Nina behöver för att nå sitt mål. Men han är också beroende av henne för det han själv måste avsluta.När Onni och Nina oväntat får sällskap av skolans gränslösa tvillingpar så inser de att allt snart kommer att bli på dödligt allvar.Frågan är bara vem som måste dö?

Betyg: 5 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: I döden för dig
Författare: Mian Lodalen, Maria Ahlsdotter
Antal sidor: 440
Förlag: BonnierCarlsen
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789178031672
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

1 kommentar:

Ylva sa...

Den har vi skyltat med på skolbibblan och jag är nyfiken på den.