söndag 17 mars 2019

Familjereceptet av Veronica Henry

Familjereceptet är en underbar, underbar roman. Jag är helt förälskad. Det skulle inte förvåna mig om du skulle se hjärtemojis i mina ögon, när jag pratar om boken.

Det är inte ofta som jag tycker om en nutidshistoria lika mycket som dådshistoria, i en berättelse med både och, men i Familjereceptet var det så. Det gjorde att jag sjönk djupare i berättelsen, eftersom jag inte snabbläste i jakt på en mer intressantare del. Jag gillar också att författaren hittat sin egen tappning på andra världskrigs-historia.

Veronica Henry har verkligen lyckats skapa två intressanta historier och få dom att smälta samman. Och omslaget sedan. Det ger en försmak om hur ljuvlig läsning man har framför sig och ännu bättre blir det av att det håller vad det lovar. 

Familjereceptet är en Feelgood-roman, som skapar både läslust och läsglädje.



Handling: Laura Griffins hem håller på att förändras. Båda döttrarna har lämnat boet och tanken på huset på Lark Hill 11, utan allt spring, skratt och dofterna från AGA-spisen känns helt främmande för Laura. Men kanske kommer hon nu få tid för sig själv för en gångs skull, och även tid med maken Dom. 


Men när en hemlighet briserar i deras äktenskap rämnar Lauras värld. Förvirrad och nedslagen söker hon tröst i sitt viktigaste arv: sin mormors receptbox, skriven under andra världskriget. Genom recepten och dess historier börjar Laura bit för bit hitta tillbaka till sig själv. Och kanske har hon en plan för hur resten av livet ska levas.

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Familjerecept

Originaltitel: Family Recipe
Författare: Veronica Henry
Antal sidor: 350
Förlag: Printz Publishing
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789177711575
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: