fredag 10 juni 2016

Gudomlig Rabarberkaka

Denna veckas fredagsbak är egentligen förra veckans. Jag glömde lägga ut det. Det här receptet fick jag av en kompis och jag undrar om jag någonsin kommer att göra rabarberpaj igen efter att ha ätit denna. Hur hos som helst!

Gudomlig rabarberkladdkaka

Ingredienser:
150 g smör
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl

Ca 300 g rabarber
ca 3 msk strösocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen. Rör ihop till en slät smet.
4. Smörj och bröa en springform. 5. Häll smeten i den.
6. Skala rabarbern och skär den i smala bitar.
7. Strö socker över rabarberbitarna och lägg dom i formen.
8. Grädda kakan i mitten av ugnen i 20–23 min.
9. Låt kakan svalna i formen.
10. Servera med vispad grädde.