onsdag 1 juni 2011

Porto Francos väktare av Ann Rosman

Jag läste de sista sidorna av Ann Rosmans bok Porto Francos väktare på kvällen i försommarkvällens sol. Jag sörjde att boken var slut för den var ett underbart sällskap. Jag njöt av att läsa den och jag tycker om hur Ann blandar kriminalhistoria med historia. Jag har inte hunnit stänga boken förrän jag redan längtar efter nästa bok av henne. Hur ska jag kunna vänta??? Ett bättre sällskap i sommar kan jag inte tänka mig att ni får!

Boken handlar om Agnes, som ska bli bortgift med en man. Hon flyr, utklädd till man, till Marstrand. Marstrand var en frihamn för förbrytare på slutet av 1700-talet och början av 1800-talet. Det fanns både kapare och sjörövare där. Boken utspelar sig också i nutid. det har hittats en kvinna och ett spädbarn i en mosse. det visar sig att de har legat där länge. men hur hamnade de där och vad hände dem?

Betyg: -5 av 5
-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Porto Francos väktare
Författare: Ann Rosman
Antal sidor: 367
Förlag: Damm förlag
ISBN: 9789173517478

7 kommentarer:

Bokstunder sa...

Jag har läst/lyssnat på Ann Rosmans båda böcker under maj och längtar efter att få ägna mig åt den tredje. Frågan är bara om jag ska läsa eller lyssna på den? Jag får se hur det blir...

Boktokig Eva Boström sa...

Bokstunder: Vem är det som läser den?

franziengland sa...

Det här låter som en riktigt bra bok i min smak! Tack för tipset!
Med tanke på det du skrev om kommentarer, jag tror ingen förväntar sig att man ska hinna svara på alla kommentarer direkt eller på alla över huvud taget. Det är jättekul att få feedback, men om man får MASSOR av kommentarer är det kanske omöjligt! Jag blir jätteglad när du hinner svara på kommentarer, men förväntar mig inte att du ska göra det varje gång. KRAM och trevlig helg! Ingrid

Cissi sa...

Det är Mirja Turestedt som är uppläsare av Ann Rosmans böcker. Hon är ingen favorit (den första boken jag lyssnade av henne fungerade inte alls som talbok - för mig vill säga). Men hon förhöjde Ann Rosmans första bok för mig så hon ökade lite i pluspoäng nu.

Boktokig Eva Boström sa...

franziengland: Men man vill gärna svara. :) Ibland har man ett svar i huvudet, men man hinner inte få ner det. Känns tråkigt att bara lämna det där. Men jag förstår vad du menar. :)

Cissi: Ok. Får testa att lyssna på henne när hon läser Ann Rosmans böcker.

Ann Rosman sa...

Åh TACK!! Vad glad jag blir att ni gillar mina böcker! Tar ju rätt lång tid att knåpa ihop ...
Det stämmer att det är Mirja som läser och jag kan verkligen rekommendera att lyssna!

Hälsningar från författaren som blev GLAD!

Ann Rosman

Boktokig Eva Boström sa...

Ann: Tack för din gulliga kommentar! Men det är du som gör oss glada för att du skriver så bra böcker!