torsdag 9 juni 2011

Jellicoe Road av Melina Marchetta

Boken handlar om 17-åriga Taylor, som går på en internatskola, Jellicoe School, i Australien. Det är det hennes sista år på skolan, och hon har blivit vald som skolans ledare och därför är det hennes uppgift att leda skolan i det årliga "kriget" mellan skolan, stadsungdomarna (The Townies) och den gästande kadettskolan (The Cadets). De krigar om revir. Det finns regler att följa som finns i en regelbok som de som startade det hela har skrivit.
När Taylor var elva blev hon övergiven av sin mamma. Hannah, som bor vid skolan, har tagit hand om henne. En dag försvinner Hannah och Taylor börjar läsa ett bokmanus som Hannah har skrivit. Hon börjar förstå att det kanske inte bara är en påhittad historia, som hon först tror. Bokmanuset handlar om ett några ungdomar på Jellicoe Road.

Det jag tycker om med boken är hur det är en mängd med ledstrådar som man får nysta i. Men också att det är en sådan härlig blandning av kärlek, lite sorgligheter och hemligheter. Och framsidan: Kan man annat än att älska den?
Betyg : 4 av 5
-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Jellicoe Road
Författare: Melina Marchetta
Antal sidor: 419
Förlag:  Harper Teen
ISBN: 978-0-06-143185-2

3 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

låter ganska intressant

Frida sa...

Det skrivs och snackas rätt mycket om den här boken just nu, och det är inte utan att jag varit lite nyfiken. Efter din recension känns den mer lockande än någonsin. Fasiken, finns nog ingen annan lösning än att beställa hem ett litet bokpaket snart :)

Boktokig Eva Boström sa...

Hannele: Läsa den!

Frida: Du får göra det! ;)