söndag 3 april 2011

Dagens fundering : Växande läslista

Jag har en ständigt växande läslista. Trots att jag läser snabbt, så finns det inte en möjlighet i världen att hinna läsa alla böcker som jag sätter på min lista. Men jag slutar trots det inte med att lägga till böcker i läslistan. Även om det på ett sätt kan vara lite stressande att det finns så många bra böcker att läsa, så är det på ett annat sätt bra att ha så många böcker på listan. Då har jag många bra förslag på vad jag ska läsa och kan välja och vräka som jag vill. Jag har på detta sätt sållat lite i mängden av alla böcker som finns, för jag har ju inte tid att titta själv på alla böcker som kommit ut genom åren. På det här sättet får man ju också upp ögonen för böcker som man annars skulle missa. Jag tänker inte begränsa min lista utan jag fortsätter att skriva upp alla böcker som jag läser om som verkar intressanta. Blir min lista kilometerlång så blir den det!

Hur tänker ni kring era läslistor? Finns det någon av er som inte skriver upp mer än ett visst antal böcker på läslistan?

10 kommentarer:

BokMamma sa...

Jag har ingen fysisk lista som jag skriver upp böcker på. Utan jag har det istället i huvudet. Det innebär att jag ibland glömmer bort vissa böcker och det gör ju inget för jag hinner aldrig läsa alla i alla fall.

Jag har dock många gånger funderat på att börja skriva ner men det har aldrig blivit av.

Anna sa...

Mitt problem är att så fort jag får tips om en bra bok, går jag in på bibliotekets hemsida, reserverar mig på boken. Någon vecka senare åker jag iväg till biblioteket och hämtar ett lass böcker. Dessa böcker står sedan i min bokhylla och väntar på att jag ska börja läsa. Böckerna från biblioteket täcker snart en hel hyllsektion. Dessutom har jag lånat massa ljudböcker också. Jag älskar att fundera och diskutera med mig själv kring vilken bok jag nu ska läsa.

Lyssnar du på ljudböcker? Om inte så är ljudböcker ett fantastiskt kompliment till att läsa. Promenader, städning och matlagning har aldrig varit roligare.

Frida sa...

Det här inlägget fick mig att tänka på vilken stor mängd böcker det finns, och jag har ett tag tänkt på hur det påverkar läsningen. Det finns alltid så många böcker att läsa, och det kanske gör att vi inte riktigt tar oss tid till boken vi läser. Vi funderar kanske inte så mycket på dom som de gjorde för kanske ett par hundra år sedan!? Jag skrev ett litet inlägg om detta på min blogg. Titta gärna in där och skriv din åsikt :)

Lotta sa...

Jag har ingen sån konkret läslista men jag har såklart böcker jag vill läsa. Du såg min läslista på bloggen, och den består av kategorier istället. 5 klassiker under året osv... Det är för att jag ska bredda mig lite och inte fastna i något fack. Jag tycker att det är roligt att ha ett mål att sträva mot också, jag blir taggad av det :)

Hanneles bok-paradis sa...

jag läser långsamt och blir inte stressad av långa boklistor i huvudet :)

Gittan sa...

Har inte någon läslista (har aldrig tänkt på det heller) där jag skriver upp böcker utan jag köper dem och lägger på hög vilket inte är särskilt lyckat för jag vill gärna läsa det som jag senast köpt eller ibland lånat - läser inte så fort - Högen växer, och jag köper eller lånar nytt. Nu ska det bli ändring!!! Ska göra en läslista istället så kanske jag spar några kronor ;-)och verkligen läser de böcker jag köper/lånar.

Boklusen sa...

Jag har långa listor, men sedan väljer jag utifrån intresse just då och ibland lånetider eller annat som begränsar mig. Vissa böcker på listorna kommer jag aldrig till för att det hela tiden dyker upp annat som lockar mer för tillfället.
Fast ibland kan jag tycka att jag borde stanna upp och njuta av en bok mer än att bara stressa vidare till nästa och nästa och nästa. Fast nu ett tag har jag läst väldigt lite, men jag kommer väl igen;)!

Boklusen sa...

Roligt att se dig förresten!! Får som om jag kommer ut med bild så småningom!

Johanna R sa...

Absolut en läslista. Kilometerlång :D Jag skriver upp många böcker. När jag sätter upp böcker i hyllan på jobbet så går jag ibland med en liten lapp o penna o skriver upp dom som verkar intressanta. Kanske jag inte hinner läsa dom men dom finns där som en påminnelse när inspirationen tryter =)

ska leta fram mitt squashbröd recept

Evalinn sa...

Jag har egentligen ingen läslista, bara högar och hyllor hemma med böcker som jag vill läsa. Om jag vill läsa en bok gör jag nog så att jag köper den, så själva boken är listan kan man säga.

Fast jag köpte en himla snygg bok för läslistor i NY i vintras, så jag borde börja. Med rätt inställning, dvs inte-stressande, är det ju härligt med en läslista. Och jag har listor för allt annat, så det är väl bara att sätta igång!