torsdag 6 januari 2011

Snapphaneresan av Kim M Kimselius

Till slut, när jag gjorde min julstädning, så hittade jag de två böcker som jag letat som en galning efter i flera månader. Den ena boken var Snapphaneresan. Nåja, det var väl inte meningen att jag skulle läsa dem förrän nu... men det är konstigt vad saker i detta hus har en tedens att gömma sig. 

I alla fall har jag haft nöjet att läsa Snapphaneresan nu och det är en spännande bok som lärt mig massor. Jag tror jag måste ha varit sjuk när vi läste om Snapphanar i skolan för jag kommer inte ihåg någonting om det. Desto trevligare nu att lära sig om det nu. Kim skriver på ett lättillgängligt sätt och hon lyckas levandegöra historien (dvs snapphanetiden). Jag gillar verkligen att Kim i slutet har gjort en uppslagsdel där man kan läsa och lära sig mer fakta. Jag blir så sugen på att åka och se platserna där det hela utspelar sig!

Jag har förstått att denna bok är en fristående fortsättning på en annan bok som heter Snapphanar. Jag skulle kunna tänka mig att det är bra om man ändå läser Snapphanar först. För det händer en del i Snapphaneresan, som refererar tillbaka på Snapphanar. Så om man vill läsa Snapphanar så kanske det inte är lika spännande om man läst Snapphaneresan först.

Snapphaneresan handlar om Ramona, Theo och Robert, som ger sig av till 1648 för att leta efter en skatt. Men plötsligt är det involverade i oroligheterna 1678.
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Snapphaneresan
Författare: Kim M Kimselius
Antal sidor: 271
Förlag: Roslagstext
ISBN: 978-91-976260-0-2

2 kommentarer:

franziengland sa...

Jag är ett Kimselius fan utan att ha läst en enda bok. Hur knäppt är det? :) Lika dumt som att inte gilla älv-böcker som jag inte läst, ha ha. Jag kommer att läsa Kimselius för barnen och har längtat länge efter det. Jag kan verkligen se fram emot läsupplevelser med barnen, däremot läser jag nog aldrig barn- och ungdomsböcker själv. Tycker alltid att det är dumt när jag har barn att läsa för.

Kim M Kimselius sa...

Tack för en mycket fin recension! Ska bli spännande att höra vad du tycker om Snapphanar, för jag antar att du tänker läsa den också, eller?
Kramar från författaren Kim M. Kimselius

Och en liten kommentar till franziengland: Vad kul att du är Kimseliusfan utan att ha läst mina böcker. Blev nyfiken och undrar varför? Vill också du ska veta att jag har väldigt många vuxna läsare och fan. Kram Kim