fredag 1 oktober 2010

Dagens fundering - Tedrickade?

Jag har en liten fundering. Det har inte direkt att göra med böcker. Men eftersom jag älskar att dricka te när jag läser, så har det ju indirekt med böcker att göra. I alla fall så gör jag ofta te med hjälp av pås-te. På pås-teet står det att det ska dra 5-8 minuter. Jag är mer av den typen... låt det dra i 5-8 sekunder. Nåja, kanske en aning längre... men inte mycket. Jag doppar tepåsen ett par gånger i vattnet och sedan tar jag upp den. Jag har jättesvårt att dricka starkt te. Då tycker jag inte alls att det smakar gott. Nu undrar jag om jag är den enda som gör så. Brukar ni andra ha tepåsen (eller om ni dricker lösviktste... tekulan eller vad ni nu använder) så länge som det rekommenderas? Kanske brukar ni låta den ligga i hela tiden medan ni dricker? Så min fråga är egentligen... Hur gillar du ditt te? (Om du nu dricker te vill säga.)

18 kommentarer:

Metta Karlsson sa...

Jag vill ha starkt medan sambon svagt. Jag vill ha i lite mjölk, sambon mycket mjölk. Jag väntar med att dricka tills det är ljummet, sambon vill sörpla i sig teet när det är som varmast. Ja det blir en del tekonflikter här ;)

Anonym sa...

Låta tepåsen dra i 5-8 minuter!? Herregud, då måste insidan av gommen kännas som den grövre sidan av brunt omslagspapper. Nej, max ett par minuter, men det beror helt på tesorten, ibland räcker det med några ryck upp och ner. Jag gillar lite blaskigt te med mjölk i som kyler av det lite, så att man inte bränner tungan av sig.

Anonym sa...

Jag blev så inspirerad av ditt inlägg om tedrickande att jag skrev ett på min egen blogg också.

Linnea sa...

1-2 min står det på mina påsar (svart och grönt te). Det är nog mest örtte som behöver dra längre! Jag låter de oftast dra i ca 30 sekunder. Hehe. Men å andra sidan märker jag ingen smakskillnad om påsen får ligga i längre.. :)

Boktoka sa...

Jag har min tepåse/kula i absurt länge, ibland tills tet är kallt. Men jag dricker med mjölk vilket gör det mildare. Om det är fruktte dricker jag utan mjölk och har därmed inte påsen i lika länge.

Martina sa...

Jag gjorde också som Den luttrade bibliotekarien och skrev ett eget inlägg. =)

Evalinn sa...

Nej, jag har aldrig i teet så länge som det står, då blir det ju odrickbart! ;-)

Boklusen sa...

Jag är lika snabb som dig! Jag tycker inte om när det blir för starkt.

Anonym sa...

Jag håller fullkomligt med dig. Ett par dopp, sen är det klart. Ingen mjölk, inget socker, ingen honung – allt sånt bara förstör det goda!

Och det ska vara svart. Har försökt mig på grönt eller örtte någon gång, men det är absolut ingenting för mig. Vitt är dock gott, men ju alldeles för dyrt för att jag ska vilja köpa det själv...

Gothique sa...

Svart löste ska dra i exakt 3 minuter, har jag fått lära mig av en teexpert. Han har predikat det så framgångsrikt att alla i umgängeskretsen numera använder timer till sitt te. Med eller utan mjölk beror på vilken sort, men jag har nästan alltid en tesked honung i.

Lisa sa...

Ah, tevanor är alltid kul att höra om! I mitt fall är det löste som gäller. Lite mjölk och honung. Ca 3-4 min.

Ni som bara doppar några gånger och sen är det klart, kan ni inte lika gärna dricka varmt vatten?? Haha, nävars, smaken är ju som baken. Man tycker om olika saker :)

Ska också knåpa ihop ett inlägg om det här tror jag!

Carina Holm sa...

Jag har nu funnit att rött te är jättegott. Har alltid druckit grönt te förut men rött slår allt. Jag brukar ta ungefär 3,5 tsk till 5 dl vatten och jag har tebags som jag häller i te. Rött te är så finmalet så det går inte att hälla det direkt i vatten och inte heller i tekula. Jag låter det dra lite mer än 5 min och smaken blir underbar. Ett tips är Rött Kvitten.

Maud/En bok om dagen sa...

Ja, nu har jag också skrivit ett te-inlägg! ;-)

Tea Lady sa...

Om jag dricker te?? Jag LEVER te!
Och jag håller verkligen med dig, påste kan bara dra så länge som det tar att springa förbi koppen med tepåsen. Detta beror på att det tillverkas av finkrossade teblad med smak- och färg(!)tillsatser. Näe, lösviktste är så mycket mer överlägset i smak och arom! Där kan man låta dra längre. Mest försiktig bör man vara med grönt te, drar det mer än 3 min blir det beskt.
Om du gillar te, kolla gärna in min blogg och min tebutik www.tefrossa.se

Kram
Lena

Hanneles bok-paradis sa...

jag vill ha starkt te med mjölk i

Nattens bibliotek sa...

Jag älskar te och dricker alltid te när jag läser. Det ska vara lösviktste, absolut inte tepåse och teet ska dra länge ca 5 minuter. Då smakar det som bäst och en god bok till ja då är livet toppen.

Boknettan sa...

Jag är snabb att dra upp påsen jag också, när det är svart eller grönt te, annars tycker jag att det blir beskt.
Har jag rött te däremot, kan jag låta påsen ligga kvar tills jag druckit ur :)
Tar också gärna en svart kopp kaffe ;)

maja isabella ogland sa...

I Kina som ju är te-landet, finns många som bara dricker hett vatten. När jag var där tyckte jag det var lite märkligt, men nu är det enda sättet jag inhalerar vätska på, bättre än te!