måndag 23 mars 2009

Dagens fundering - vilken bok hade du velat vara författare till?

Vilken bok hade du velat vara den som skrev?

Det finns böcker som jag verkligen önskar att det varit jag som skrivit av en eller annan anledning. Böcker som jag beundrar eller är fashinerad av vad de åstadkommit. Jag hade gärna skrivit Den vises sten, första Harry Potter boken. Jag hade velat vara den som fick miljontals barn att läsa. Jag hade velat skapa den underbara magiska världen. Jag hade velat vara den som skrev Da Vinci koden. Tänk att få så många människor att vallfärda till platser som beskrivs i boken. Tala om att inspirera. Jag hade velat vara den som skrev Stolthet och fördom. Att skriva en sådan bok som fortfarande läses av så många, en klassiker. Att skriva om starka kvinnor i en tid då det inte var en självklarhet. Jag skulle verkligen också velat vara den som skrev Sagan om ringen. Tänk vilken fantasi och att hitta på ett eget språk! Wow! Det finns många fler böcker som jag hade velat vara den som skrev, bland annat Häxan och lejonet men jag slutar här.

Så berätta nu: Vilken/vilka böcker önskar du dig vara författare till? Och varför?

5 kommentarer:

Paperback Lover sa...

Jag önskar nog att jag hade skrivit Åsa Larssons böcker om Rebecka Martinsson. Men jag har egentligen inga författarambitioner så jag vet inte hur det skulle gå till att ens försöka :-)

Ango sa...

Jag hade velat vara författare till Bibeln. Det är en fantastisk bok och den har sålt hur mycket som helst ;).

Kram
/Ango

Fia sa...

Jag önskar att jag hade skrivit Katherine Kerrs serie Sagan om det magiska landet Deverry, den innehåller keltisk mytologi, fantasy och romantik, det passar mig perfekt!

Emelie sa...

Jag hade viljat vara föfattare till Harry Potter- böckerna. Inte bara för de sålt så bra, utan för att jag verkligen älskar dem och Harry Potters värld :)

Boktokig sa...

Vad intressant att höra vilka böcker som ni hade velat vara författare till och varför!