onsdag 28 februari 2018

Mjölkfri Skaldjurslasagne och Vanlig Skaldjurslasagne

  • (Inom parantes finns det vanliga alternativet)


  • Ingredienser:
  • 200 g färska lasagneplattor

  • 4 dl iMat (eller crème fraiche)
  •  1 dl havremjölk (eller 2 dl mjölk)
  •  1 msk sambal oelek
  •  finrivna fiskbuljongtärningar
  •  citron, finrivet skal och saft
  •  4 cm strimlad purjolök
  •  170 g räkor i lag
  •  170 g kräftstjärtar i lag
  •  100 g färsk spenat

  • Jeezly”ost” eller mozarellaost på soya (eller mozarellaost eller vanlig ost)

250 g cocktailtomater 


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Rör ihop iMat (crème fraiche), havremjölk (mjölk), sambal och buljongtärning i en skål. Det stämmer att det ska vara hälften så mycket havremjölk än vanlig mjölk. Den blir så otroligt rinnig annars.
3. Riv citronskal ner i iMatblandningen.  Pressa saften ur citronen ner i skålen också.
4.  Strimla purjolöken. Häll i skålen.
5. Häll bort lagen från räkor och kräftstjärtar. Använd gärna durkslag/sil.
6. Blanda räkor + kräftstjärtar + spenat försiktigt med iMat-blandningen.
7. Varva pastaplattor med fyllning i en smord form. Se till att plattorna ligger under vätskan. 
8. Toppa med riven ost.
9. Grädda i ca 30 min.
10. Servera med cocktailtomater till. Dessa kan man även ha skivade i fyllningen, men jag tycker fyllningen blir så rinnig då. Gör du fyllningen med iMat+havremjölk, så var beredd på att det är rinnigt då du tar ut det ur ugnen. Låt därför gärna stå ett tag innan du serverar.

2 kommentarer:

Marie Eggimann sa...

Den ska göras tack för receptet

Boktokig Eva Boström sa...

Kul att du testar! 😀