lördag 6 februari 2016

Underbar Semmel-kladdkaka

Semmel-kladdkaka

Ingredienser:
150 g smör
75-100g mandelmassa
3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
2 ägg

Vispad grädde till serveringen

Gör så här:
1. Blanda mjöl, vaniljsocker, kardemumma, socker i en skål.
2. Riv ner mandelmassan.
3. Blanda i äggen.
4. Smält smöret och blanda i.
5. Häll i en smord och bröad springform.
6. Grädda nederst i ugnen i ca 15- 20 min i 200 grader. Den ska inte vara helt fast när du tar ut den, utan fortfarande kladdig och rörlig.
7. Låt svalna och servera sedan med vispad grädde.


2 kommentarer:

Ylva sa...

Jag gillar inte semlor för att jag tycker att det är torrt bröd men det där låter ju gott!

Susanne sa...

Jösses vad GOD den var!!!
http://josjos.se/blog/2015/02/07/saaaaaaaaaa-gott/