lördag 31 augusti 2013

Pojken som svävade av John Boyne

De som läst min blogg vet att jag gillar böcker med humor. Det här är en sådan. Redan i bokens början sätts tonen när författaren berättar om pojken Barnabys föräldrar som vill vara fullkomligt normala. Barnabys pappa arbetar som advokat på byrån Tvi & Vale och har specialiserat sig på testamenten.

"Det var trots allt något fullkomligt normalt att upprätta ett testamente. Det fanns inget ovanligt med det"
...
" "Det är fullkomligt normalt att dö. Vi ska alla göra det någon gång. Tänk hur hemskt det skulle vara om vi levde för evigt! Planeten skulle störta samman under all extra tyngd.
Vilket inte betydde att Alistair brydde sig särskilt mycket om hur det gick med planeten, för det gjorde han inte. Det var bara hippies och flummiga människor som gjorde det." 

Men det är inte bara humor utan boken handlar om något så viktigt som rätten att få vara sig själv. Det är en tänkvärd bok och jag tror jag ska ta och läsa den för min klass.


Pojken som svävade handlar om en pojke, som är lite annorlunda. han svävar nämligen. Om han inte har en ryggsäck med tyngder så svävar han helt enkelt iväg. Det hela är väldigt jobbigt för hans föräldrar som bara vill vara normala.

Passar i åldern 9-12 år.

Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Pojken som svävade
Originaltitel: The Terrible Thing that happened to Barnaby Brocket
Författare: John Boyne
Antal sidor: 219
Förlag: B|Wahlströms
ISBN: 9789132161964
Finns t ex hos: AdlibrisBokiaBokusCdon

1 kommentar:

♥ Hanneles bokparadis sa...

jo, man måste få vara sig själv