söndag 14 augusti 2011

Himalayabreven av Kristina Hård

Det här är en sådan där bok som när jag läser den inte riktigt vet om jag sympatiserar med huvudpersonen. Eller rättare sagt jag gör det ibland och ibland inte. Det gör boken extra intressant. Det är också intressant att läsa om en tjej som är så olik en själv. Så är den full av mysterier och oväntade vändningar. Det gör den till en bok som är svår att släppa när man börjat läsa!

Boken handlar om en tjej som går under flera namn: Julia, Sara och Milla. Hon är en bedragerska som reser runt i världen. I bokens början så hittar hon Lukas. Hon blir fötjust i honom, men kan fortfarande inte berätta om sig själv utan att ljuga. Boken handlar också om några brev som Milla har i sin ägo. Det är brev från början av 1900-talet som blomstersamlaren Elias skrev till sin Rosa från Himalayas högplatåer. vad var det som egentligen hände med honom?

Betyg : 4 av 5
-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Himalayabreven
Författare: Kristina Hård
Antal sidor: 240
Förlag: Kabusa
ISBN: 9789173551724

7 kommentarer:

Malin sa...

Hej! Jo, ja skickade adress. Jag provar igen =)

Hanneles bokparadis sa...

låter spännande

Tessan sa...

Det låter som en riktigt bra bok, den hamnar på min "måste läsa" lista.

franziengland sa...

Jag är ifatt!! Så mycket intressant jag missat under sommaren och så mycket spännande ni gjort och du läst. Hoppas det innebär massor av ny energi inför hösten med nytt jobb och allt. Kram och lycka till!

Boktokig Eva Boström sa...

Hannele: Det är den!

Tessan: Vad kul!

franziengland: Vad kul att du tycker det! Det tror jag faktiskt att det innebär! Tack snälla du!

franziengland sa...

Bra :) . Jag funderar på vilka av ALLA bra böcker du skrivit om som jag ska beställa på biblioteket... "Julia" är en av de jag är sugen på.

Boktokig Eva Boström sa...

franziengland: Hahaha... jo, jag förstår att det kan vara knepigt!