fredag 29 juli 2011

Flimmer av Anne Holt & Even Holt

Det var 461 snabba sidor att läsa och det betyder att jag tyckte att boken var både spännande och bra. Jag har haft lite svårt att koncentrera mig på att läsa böcker den senaste tiden, men den här boken lämnade jag mycket motvilligt, när verkligheten kallade på mig.

Boken handlar om läkaren Sara Zuckerman som är hjärtspecialist. En av hennes patienter dör 2 dagar efter en ingrepp där hon satt in en hjärtstartare. Sara hade ett litet missöde när hon opererade och hon är lite orolig att det orsakat döden och blir lättad när så inte är fallet. Men när en kollega, Ola, hittar en blodig hjärtastartare i hennes ficka och analyserar den, så hittar han något fruktansvärt. Det är någon som manipulerat hjärtstartaren och fått den att reagera som den inte bör. Det visar sig att den är den hjärtstartare som den döde patienten haft. Finns det fler hjärtstartare som är likadana, vem är det som gjort det och vad innebär det? Sara och Ola försöker hitta svar på frågorna.

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Flimmer
Författare: Anne Holt & Even Holt
Antal sidor: 461
Förlag: Piratförlaget
ISBN: 978-91-642-0355-7

1 kommentar:

liolej sa...

Jag har sneglat på Flimmer men inte läst den ännu, känns som en spännande bok att ta sig an som sommarläsning! Jag tycker väldigt mycket om Anne Holt så jag tror att jag skulle gilla denna!
Har du läst något annat av henne och i så fall, tycker du att denna skiljer sig på något sätt då det är ett samarbete?

//Liolej