tisdag 7 juni 2011

När jag lät dig gå av Gayle Forman

Det här fortsättningen på boken Om du stannar. Så har du inte läst den och planerar att läsa den så bör du inte läsa mer nu.

I den här boken är det Adam som berättar. I förra boken var det Mia. Det har gått tre år sedan förra boken och Adam och Mia har gått skilda vägar. Det har gått bra karriärmässigt för båda (Adam är en rockstjärna och Mia har gått på Julliard), men Adam kan inte komma över att Mia lämnat honom. Han får reda på att Mia ger en cellokonsert och han går dit för att höra henne spela. Efteråt blir han bjuden till hennes loge och nu kanske han kan få veta varför hon lämnat honom.

Det är en fin och gripande bok. Det som är bra med den är att man blir så inne i den. Gayle Forman lyckas locka in en i boken och sedan kan man inte låta bli att läsa vidare. Jag gillar också hur varje kapitel, som utspelar sig i nutid, inleds med en bit ur någon av låtarna från Adams genombrottskiva (som heter Collateral dammage och är skriven efter att Mia lämnat honom). Det är ett smart drag. Det blir verkligare samt att det sätter en känsla för kapitlet.

"I´ll be your mess, you be mine
That was the deal that we have signed
I bought a hazmat suit to clean up your waste
Gas mask, gloves, to keep us safe
But now I'm alone in an empty room
Staring down immaculate doom.
"Messy"
Collateral dammage, Spår 2"

Betyg : 4 av 5
-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: När jag lät dig gå
Författare: Gayle Forman
Orginaltitel: Where She Went
Serie: Del 2
Antal sidor: 223
Förlag: B|Wahlströms
ISBN: 978913215970

Inga kommentarer: