måndag 28 mars 2011

Niceville av Kathryn Stockett

Jag har precis läst den bästa boken hittills i år. Vilken bok! Jag ville verkligen inte att den skulle ta slut! Helt, helt underbar!

Boken handlar om tre kvinnor i Mississippi på 60-talet. Det är de två färgade kvinnorna Abilileen och Minny samt den vita kvinnan Miss Skeeter. Abilileen och Minny arbetar båda som hemhjälp i var sitt hushåll och miss Skeeter har kommit hem till sin familj efter att ha gått på universitet. De berättar alla sin historia. 

Betyg: -5 av 5
-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Niceville
Författare: Kathryn Stockett
Översättare: Dorothee Sporrong
Orginaltitel: The Help
Antal sidor: 479
Förlag: Forum
ISBN: 9789137135175

14 kommentarer:

Bokbrus sa...

Visst är det en underbar bok. Den är både charmig och intressant.

Jag håller med dig. Jag ville inte heller att boken skulle ta slut.

franziengland sa...

Jag var helt säker på att du hade läst den här redan tidigare... ALLA säger att den är fantastisk! Jag måste nog satsa på den efter bokhögen jag just fick hit från biblioteket. Kul!

Vicky sa...

Håller med, det är helt klart en av årets bästa böcker so far!

Miss E sa...

Alla säger att det är en sådan bra bok, jag är nog en av få som inte gillade den så värst. Ska ha samtal om den med Bokmaskarna ikväll - får se vad de tycker.

Marie sa...

Jag har den i att-läsa-kassen här hemma, måste bara komma till skott.

Anna sa...

Jag lyssnar på den för tillfället och det är svårt att stänga av Mp3. Gud vilken bra berättelse. Jag måste kolla upp om Stockett har skrivit något tidigare.

Ylva sa...

Ja, helt fantastisk bok, ju!

boktagen sa...

Nu måste jag nog också läsa den =)

Boktokig sa...

Bokbrus, Ylva, Vicky och Anna: Kul att ni också älskar boken!

franziengland: Du måste verkligen läsa Niceville! Jag har tänkt läsa den länge, men sparade den så jag kunde läsa den med min bokcirkel. Därför har det inte blivit av förrän nu, fast jag fick den långt före jul. Men den var värd att vänta på!!!

Miss E: Vad var det som gjorde att du inte tyckte så mycket om den? *nyfiken*

Marie: Det får du verkligen göra!!!

Amy sa...

Har varit sugen på att köpa och läsa den ett tag nu, verkar vara min typ av bok. Men jag väntar nog på pocketutgåvan, är lite snål för tillfället. Har ju andra utgifter att tänka på! ;-)

Boklusen sa...

Åh, jag har heller inte läst den ännu, men jag har hört talats om den och tänkt att jag ska läsa den. Nu ska jag absolut göra det efter att ha läst din recension!

Lotten sa...

Den läste jag förra året. Tyckte den var bra, men inte jättebra. Den hade nog fått en trea eller svag fyra av mig. Tyckte karaktärerna var lite schablonmässiga.

Miss E sa...

Jag tycker inte om orättvisor, jag tyckte inte heller om hur författaren hela tiden försöker bygga upp allt, när det sedan visar sig inte vara så farligt.

göran sa...

Bra historia men dåligt skriven.