lördag 26 mars 2011

Artemis Fowl av Eoin Colfer

Jag förstår att boken gjort succé. Den här boken var precis i min smak. Jag tyckte om hur det handlade om vättar, dvärgar och troll men i modern tid och att vättarna har teknologiska hjälpmedel. Jag älskar hur t ex dvärgen låser upp sina käkar för att äta sig genom jorden. Hur vätten Holly Short har specialhjälm och sätter på sig vingar med motor. Hur vättarna har PYSS, som är Polisiära Yt Spanings Styrkan) och att det är därifrån ordet pyssling kommer. Men att det inte alls handlar om små figurer i gröna kläder utan ett elitförband i en säkerhetsorganisation. Jag tyckte också om bladningen av humor, teknologi och action.

Boken handlar om den 12-årige Artemis Fowl som är ett geni, men kriminell. Han tillhör en rik familj, där pappan försvunnit och mamman är i sovrummet hela dagarna - helt förvirrad av sorg. Vid sin sida har Artemis sin beskyddare Butler. Artemis ser till att lägga vantarna på Vättarnas bok för att få tag i deras guld. Så sätter han en plan i verket genom att kidnappa en vätte.
-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Artemis Fowl
Författare: Eoin Colfer
Översättare: Lisbet Holst
Serie: Del 1 i serien
Antal sidor: 250
Förlag: B|Wahlströms
ISBN: 9789132159305

2 kommentarer:

Linda sa...

Jag har läst/lyssnat på de första 4 böckerna och håller med, en lyckad blandning av "traditionella sagoväsen" som möter science fiction. :-)

franziengland sa...

Jag BORDE läsa en sådan bok, för jag har SÅ svårt för att tro att jag skulle tycka att den är bra, men så vet jag att jag oftast tycker som den stora massan, så om ni gillar den gör jag säkert det också, men från beskrivningen av vad den handlar om, lockar den inte alls :)) . Kram.