fredag 25 februari 2011

Den skräckslagne Stekelsamlaren av Annalena Hedman

Hedman, A - Den skräckslagne stekelsamlaren - 29676440En trevlig och rolig bok om otrevliga små kryp. Nåja, Abbe (Albertina) som verkligen hatar insekter lär sig i denna bok att de inte är så otäcka som hon tycker i början. Det är sommar och hon är hos sin mormor och morfar i byn Istermyrträsk. Mormor vill att bibliotekarien Sven, som samlar på insekter, ska hjälpa Abbe att komma över sin insektsfobi. Abbe tycker inte det är direkt en strålande idé. men så fyller Sven 50 år och hon kommer på att hon vill ge honom en speciell present.

Det som gör att jag tycker om boken är att Annalena Hedman fångar bra hur barn är och att hon låter det hela utspela sig i en by utanför Umeå. Jag gillar hur hon beskriver saker och ting och de vuxna och jag tycker om humorn. Så kan jag ju inte låta bli att älska henne för att hon låter Abbe få en guldbok där Abbe skriver upp stor-ord. Märks det att jag är lärare? ;)

Nu måste jag ju läsa Min första världssensation också.

-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Den skräckslagne Stekelsamlaren
Författare: Annalena Hedman
Serie: Fristående Del 2 om Abbe
Antal sidor: 140
ISBN: 978-91-29-67644-0

2 kommentarer:

BokMamma sa...

Min första världssensation kan jag rekommendera. Den skräckslagne stekelsamlaren ska jag förhoppningsvis läsa snart om det inte är någon annan som tar den före mig på biblioteket.

Boktokig Eva Boström sa...

Jag tänkte jag ska kolla om den finns på biblioteket nästa gång jag är där!