måndag 10 januari 2011

Tack vare Winn-Dixie av Kate Dicamillo

Det här är en sådan där berättelse som jag genast älskar. Jag kan inte förklara det, men det känns bara så bra när jag läser den. Boken handlar om flickan Opal som lever med sin pappa predikanten. Hennes mamma övergav dem när Opal var tre år. Opal och hennes pappa pratar inte om mamman. En dag hittar hon en hund i mataffären. Hunden är herrelös och Opal adopterar honom. Det är en mycket speciell hund eftersom hon med hjälp av honom lyckas få veta lite om sin mamma av pappan. Men han hjälper henne även att hitta vänner. Det är helt enkelt en varm berättelse om en flicka och hennes hund och om vänskap och sorg.

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Tack vare Winn-Dixie
Författare: Kate Dicamillo
Antal sidor: 172
Förlag: Kabus böcker
ISBN: 978-91-7355-129-8

1 kommentar:

franziengland sa...

Åh så roligt att du har läst den här! Min Malin var helt lyrisk då hon kom hem och berättade om den då de hade den som högläsningsbok i skolan och då hon blev uppflyttad en klass var det nästan så att hon inte ville, för att hon skulle missa slutet på den här boken :) .
Jag vill läsa den, så nu får det väl bli för Johan (tjejerna är ju passé för denna), kan ju alltid försvara mig med att det är en tjej i huvudrollen, ha ha.