måndag 31 januari 2011

En dag av David Nicholls

Nu är det min tur att vara lite kärringen mot strömmen. Alla ÄLSKAR denna bok, men inte jag. Jag tyckte att boken var ganska bra när jag läste den, tills jag kom till slutet. Då tyckte jag helt enkelt inte om den lika mycket längre. Boken blev plötsligt en jobbig läsupplevelse. Så hade jag lite svårt för Dexter och hans evinnerliga supande. Det var nog helt enkelt fel bok för mig att läsa just nu. Men jag tycker dock att det var en bra idé för en bok. Jag önskar bara att någon hade varnat mig för den så jag hade kunnat läsa den en dag då jag var på bättre humör.

Boken handlar som utspelar sig under 20 år fast bara den 15 juli varje år. Det handlar om Dexter och Emma, som möts och har sex och sedan blir vänner. Fast egentligen vill de vara mer än vänner men det blir aldrig av och brev kommer bort, missade telefonsamtal och de är i olika fas i livet osv.

Betyg: 3 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: En dag
Författare: David Nicholls
Antal sidor: 429
Förlag: Printz Publishing
ISBN: 9789197906708

4 kommentarer:

Mrs E (ibland Grefvinnan) sa...

Jag kom bara 50 sidor och sedan gav jag upp, jag kände inte att det var lönt att försöka läsa en bok som alla säger är bra men som inte fångar mig på 50 sidor.

Boklusen sa...

Jag håller på och läser den nu, har bara kommit några kapitel, men ännu så länge är jag inte fångad. Återkommer med recension när jag är klar!

Västmanländskan sa...

Har precis läst den och tyckte den var väldigt bra, men blev överrumplad av slutet. Trodde det var en "feel good" bok rakt igenom. Men vändningen gjorde boken bättre. Annars hade det nog lätt bara blivit banalt.

Boktokig Eva Boström sa...

Västmanländskan: och jag trodde att det var en Feel good-bok, så då blev det helt fel för mig!

Boklusen: Blir spännande att se vad du tycker!!!

Miss E: Nej, har man inte lust att läsa en bok ska man inte göra det!