söndag 9 januari 2011

Den falske Riddaren av Bengtsson och Lövkvist

Den här boken rekommenderar jag verkligen. De barn som jag läst den för tycker det är så spännande att försöka klura ut svaret på gåtorna. Och det är det även för mig. Men det är inte bara kul, det är bra också.  Bra att träna sig att lägga märke till detaljer. Japp, nu kom läraren i mig fram. Men jag menar inte att den behöver eller ska användas i undervisningen. Läs den istället tillsammans hemma med ert barn och diskutera fram svaret med ert barn. Ett utmärkt tillfälle att få ett tillfälle att förstå lite hur ert barn tänker.

Den falske riddaren består av 15 deckargåtor. Några av dem har varit publicerade i kamratposten. Deckargåtorna utspelar sig i fantasy-miljö och det är detektiven Alva som hjälper Klara stadsvakten att lösa gåtorna. I början av boken finns bilder på alla personer som förekommer och fakta om dem och i slutet av boken finns svaret på alla gåtorna.

Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Den falske Riddaren
Författare: Per Bengtsson
Illustratör: Stina Lövkvist
Antal sidor: 77
Förlag: Alfabeta
ISBN: 978-91-7001-792-6

5 kommentarer:

franziengland sa...

Kul tips! Tack! Som vanligt undrar jag vilken ålder passar den bäst för, så jag vet vilket barn jag ska läsa den för :) .

BokMamma sa...

Jag har faktiskt funderat på att läsa denna högt för någon liten grupp och efter att läst ditt inlägg tror jag att jag ska göra slag i saken :)

Bokbrus sa...

Min åttaåring gillade den boken skarpt. :-)

Boktokig sa...

Jag skulle kunna tänka mig att det fungerar i åldrarna 8-12 år... ungefär.

Boktokig sa...

Bokmamma: Gör det!

Bokbrus: Vad kul!