torsdag 23 december 2010

Den längsta ronden av Edna Alsterlund

Oj! I den här boken får man verkligen förståelse för hur svårt det är att ha en man som har Alzheimers. Jag känner jag både för henne och för Ingemar och jag hoppas verkligen ett bot ska komma för framtida människor som får denna sjukdom. När jag läser boken så undrar jag om jag skulle klara det om min man drabbades. Skulle jag vara lika stark som Edna?

Det är en sorglig bok men skriven med värme. Man förstår hur mycket hon älskade honom och hur svårt det var för henne att se den hon älskade försvinna en bit i taget. Jag kan tänka mig att denna bok kan vara ett stöd för de som har närstående som drabbats av demenssjukdom.

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Den längsta ronden - Om kärlek, demenssjukdom och anhörigvård
Författare: Edna Alsterlund
Antal sidor: 347
Förlag: Forum
ISBN: 978-91-37-13619-6

2 kommentarer:

Hanneles bok-paradis sa...

kanske ska jag låna boken, min far har nyss fått diagnosen.. God bokjul!

ingrid sa...

Vi har denna snöiga lillejulafton lyckats ta oss HEM! Vi är i Sverige och det känns så skönt :) . Det var jag som kommenterade som "Britt" nedan för jag är på svärmors dator, så det gick av bara farten, ha ha.
Boken verkar bra, men just nu vill jag bara tänka på något positivt. I morgon ska vi bara njuta av att vara tillsammans med nära och kära. Alla har inte den glädjen tyvärr och min förhoppning är att de hittat något ställe de ändå kan fira en bra jul på i någon annan sorts gemenskap, men jag ska njuta och tänka på hur fint det är att ha sin familj.
GOD JUL önskar jag dig och de dina också! Kram.