torsdag 4 november 2010

Världens mamma och en katt

Den här boken är en sådan där som man läser på ett visst sätt som vuxen och förstår på ett annat sätt som barn. Boken handlar om ett litet barn som berättar om sitt liv med en mamma som är trött hela tiden. Ingenstans står det att mamma har cancer men man förstår det som vuxen och naturligtvis förstår man det som barn med en anhörig som har cancer. Det är dock en varm och kärleksfull bok med underbart språk. Jag kan bara tänka mig hur viktig den här boken är för barn med en förälder (eller annan anhörig) med cancer. Just det där med att känna igen sig och inte känna sig ensam! Men viktig även för familjer där det inte finns cancer, för det finns så många andra saker som är invävda i boken som bara är självklara. Som det där med att dagisfröken är en kille, eller att man ser människor med olika hudfärg utan att det kommenteras eller att en pappa bakar bullar. Så det är alltså bok att älska på grund av många olika anledningar.

-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Världens mamma och en katt
Författare: Kristina Murray BrodinAntal sidor: Vombat förlag
Illustratör: Bettina Johansson
Antal sidor: 32
Förlag: Vombat förlag
ISBN: 9789186589066

3 kommentarer:

Svenna sa...

En bra recension till en bra människa som är öppen och väldigt förstående. Det har jag personligen läst mig till. Jag vill se fler böcker av Kristina ute i handeln, men främst i handen på barn…

Svenna Jensen, socionom

Karin sa...

Tack för julklappstipset! Har ibland svårt att hitta bra barnböcker att ge bort. Är kul att inte alltid hålla sig till gamla klassiker.

Boktokig sa...

Svenna: Ja, det vill jag med!
Karin: Vad kul att kunna hjälpa till!