onsdag 24 november 2010

Överenskommelser av Simona Ahrnstedt

Helt omöjlig att lägga ifrån sig. Jag brukar ju inte läsa så många romantiska böcker, men den här slukade jag. Vad härligt att läsa  om en riktig himlastormade kärlek som utspelar sig i historisk miljö, slutet av 1800-talet. Boken har några steretypiska typiska drag, men de stör inte alls utan det fungerar! Boken handlar om 17-åriga Beatrice, som bor hos sin elake morbror. På operan möter hon den ståtlige Seth och hon dras till honom, liksom han till henne. Men det finns komplikationer som ställer till det för dem. En vanlig historia, men ohhh så Simona Ahrnstedt får till den!!!

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Överenskommelser
Författare: Simona Ahrnstedt
Antal sidor: 382
Förlag: Damm förlag
ISBN: 9789173516587

6 kommentarer:

Titti sa...

Visst är den helt oemotståndlig? Jag blev helt såld och längtar verkligen efter mer. :-)

Lisa H sa...

Den där har jag varit nyfiken på sen den kom ut! Har mest läst gott om den så den finns med på min oändliga önskelista på Adlibris :)

Boktokig sa...

Titti: Ja, helt oemotståndlig!

Lisa H: Tycker verkligen du ska läsa den!

franziengland sa...

Det skrivs rätt få riktigt bra kärleksromaner nuförtiden. Deckare dominerar ju starkt och så böcker om relationer men ofta inte bara stark kärlek. Spännande.
Jag gissade att du skulle tycka det var intressant att läsa lite om vår skola. Uppvuxen med en lärarfamilj (mamma, faster och svärmor är alla lärare), så vet jag att fler med stor glädje, läser om vår skola utomlands. Även en lärare och vår "rektor" på internationella skolan i Danmark där vi bodde förra året, tycker det är intressant att läsa om. SÅ för de som INTE är skolintresserade kan det säkert bli lite väl långrandiga utläggningar ibland, men eftersom min blogg inte har någon specialisering, så får alla som läser helt enkelt bara hoppa över det som inte tilltalar dem och det är såklart HELT ok.
Dags att skynda till skolan med 500 chokladbollar och 3 kg köttbullar. Tänk så bra de har det här med föräldrar som kan hjälpa till så mycket. Det är man inte bortskämd med hemma!

Boklusen sa...

Ja, visst är den bra. Man kan inte sluta att läsa den! Jag ser redan fram emot hennes nästa bok!

Boktokig sa...

franziengland: Man kan undra varför det är så!
Jag tycker du ska fortsätta skriva om skolan. Det är som du säger att de som inte är intresserade kan hoppa över det!

Boklusen: ja, det ska bli spännande!