måndag 15 november 2010

Dagens fundering- Långa titlar

En del böcker har långa titlar och jag tycker det kommer bara fler och fler böcker med långa titlar. Ett exempel på en lång titel är: "Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket". Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om långa titlar. Jag har lite svårt att komma ihåg dem (i alla fall den exakta ordalydelsen) och det blir så jobbigt när man ska prata om dem. För att inte tala om när man ska recensera dem. Men å andra sidan har man en lång titel behöver man inte vara rädd att någon annan har en likadan.

Vad är den längsta titeln som du träffat på? Vad tycker du om långa titlar?

9 kommentarer:

klok som en bok sa...

Den där hundraåringen som klev ut genom fönstret och så vidare är ju ganska lång:-) Gillar inte heller långa titlar, inte titlar med siffror heller. Men sedan gillar jag inte heller när det är för korta och lika, som Alvtegens Skuld, Skam osv. Då minns jag inte vilken som var vilken och vilka jag har läst. För svårt att skilja dem åt helt enkelt.

franziengland sa...

Oj, vad du är duktig på att hitta på nya intressanta funderingar varje dag!
Långa titlar är besvärliga, så är det helt enkelt. "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" är också en för lång titel på en bra bok.

Cathrine sa...

Jag tror nog att den här är en med den lägsta tittelen. Annars är ju inte The "Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society" det lettaste att säga heller :)

Jag tycker om din blogg så mycket så du har fått en award av mig :) ( kolla min blogg)

Tekoppen sa...

1992 – Rundkyrka och sjukhuslängor vid vattnet, himlen är förgylld av solens sista strålar
2009 – Vad hjälper det en ­människa om hon häller rent vatten över sig i alla sina dagar

Två diktsamlingar av Ann Jäderlund med riktigt långa titlar

Boktokig sa...

Tack för alla förslag på långa titlar! det verkar vimla av långa titlar där ute!

Tack snälla Cathrine för Awarden!

Ang. mina funderingar... ibland är det lätt och jag har flera funderingar på olika saker, men ibland finns det inte en enda. Men jag forcerar inte fram någon utan tar det som det kommer.

Karin sa...

Den första klunken öl och andra små njutningar - titeln är kanske onödigt lång men boken liten och fin och verkligen njutbar - rekommenderas!

Boktokig sa...

Karin: Jag tar till mig det tipset!

Lisa H sa...

Här är mina bidrag till långa titlar.

Hur man botar den som dödats av blixten av Gail Anderson Dargatz

Efter kraschen tog jag mig samman, bredde ut mina vingar och flög iväg av JCO

Den första titeln är väl inte så jättelång kanske om man jämför med en del andra, typ ditt exempel :P Men det var ett fiffigt sätt för mig att få nämna en bra bok i alla fall, hihi :)
Det är nu måånga år sedan jag läste den, så jag garderar mig för att den kanske inte är så bra som jag minns - ska försöka läsa om den så småningom!

Andra boken är ett desto bättre exempel på lång titel! Men jag har inte läst den tyvärr.

Boktokig sa...

Lisa H: Jag har hört titeln Hur man botar... men inte läst den. Jag får ta och göra det! Den andra har jag inte hört talas om. Om du läser den får du berätta vad du tycker!!!