torsdag 19 augusti 2010

Tusenskönor av Kristina Ohlsson

Det spontana som kommer till mig efter att ha läst denna bok är att den är både spännande och intressant. Det är flera trådar som löper genom boken och det gillar jag. Jag tycker det är kul att när hjärnan får arbeta lite för att hålla reda på allt.

Boken handlar om ett prästpar som hittats skjutna. Allt pekar på att mannen tagit livet av dem båda. Men vännerna protesterar mot att han kan ha tagit livet av sig och sin familj.

Fredrika Bergman och hennes kollegor i Alex Rechts utredningsgrupp tar sig an fallet. Fredrika är höggravid och hon har det jobbigt just nu. Barnets pappa är är gift och hon sover dåligt om nätterna och drömmer hemska mardömmar.

I en lägenhet väntar en flykting som heter Ali. Han har flytt från Irak och hoppas att han ska få ett bra liv i Sverige.

Det handlar också om en ung svensk kvinna i Bankok. Hennes bokning hem  försvinner plötsligtoch hon kommer inte in på sin e-postadress. Det var otroligt spännande att läsa om den delen med.

Den här serien blir bara bättre och bättre!

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Tusenskönor
Författare: Kristina Ohlsson
Antal sidor: 155
Förlag: Piratförlaget
ISBN: 978-91-642-0316-8

1 kommentar:

Liolej sa...

Jag har inte ens läst "Askungar" än, trots att pocketboken står i bokhyllan och bara väntar! Men just nu känner jag inte för en deckare så den får vänta lite till! Men det är alltid roligt att veta att uppföljaren är bra, så har man flera böcker i samma serie att se fram emot!