måndag 24 maj 2010

Själens osaliga längtan av Audrey Niffenegger

De amerikanska enäggstvillingarna Julia och Valentina ärver en lägenhet i London samt pengar av en moster, som de inte visste fanns. De flyttar in i lägenheten. I lägenheten finns även deras döda moster, i form av ett spöke. I huset (men i en annan lägenhet) bor även mosterns älskare och i en annan lägenhet bor en man som har tvångssyndrom.

Audrey Niffenegger är verkligen en originell berättare. Jag tycker att hon är duktig på att skapa realistiska karaktärer, som fungerar fast de hamnar i övernaturliga situationer. Hon kan verkligen det där med att skildra människor och deras relationer. Det här är en gripande berättelse, som gör att man sitter fast till sista sidan är läst.

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Själens osaliga längtan
Författare: Audrey Niffenegger
Antal sidor: 432
Förlag: Albert Bonniers förlag
ISBN: 978-91-012411-3

3 kommentarer:

Helena sa...

Kul att du också gillade den så mycket! Jag håller verkligen med om karaktärerna - det är att de är så realistiska som gör att man lätt köper det övernaturliga. Dessutom är de lätta att tycka om allihop - med alla sina fel och brister.

snowflake sa...

Det här lockar mig...

Ylva sa...

Den vill jag verkligen läsa! Jag var också mycket fascinerad över hur hon lyckades få det att låta trovärdigt med Tidsresenären för jag brukar inte gilla övernaturliga inslag.