fredag 30 april 2010

Vyssan Lull av Carin Gerhardsen

Ah... äntligen! Jag har väntat efter att kunna läsa en bok av henne och njuta av den. De två första böckerna i serien kom jag lite på kant med eftersom de handlade så mycket om barn som for illa. Med denna bok så stämde allt och jag kunde njuta av en riktigt bra bok. Jag gillade hur man allt eftersom fick en liten bit till av pusslet. Så gillade jag hur det växlar mellan tider och personer. Det gör det spännande och man hålls på alerten.

I denna bok hittas två barn och en mamma döda. Kriminalkommisarie Conny Sjöberg försöker lösa fallet. Det handlar också om poliserna Hamad och Petra. Petra tror att Hamad har varit med om att planera en våldtäkt av henne.

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Vyssan Lull
Författare: Carin Gerhardsen
Antal sidor: 296
Förlag: Ordfront
ISBN: 978-91-7037-347-3
Utgivningsår: 2010

5 kommentarer:

Annika sa...

Först och främst måste jag säga att jag blir lite förvånad över att du "kom på kant" med de första två, men inte den här!?

Hur som helst är jag lyrisk över Gerhardsens böcker och jag riktigt längtar till bok nummer fyra som hon håller på att färdigställa redan nu.

Min enda fundering kring första boken "Pepparkakshuset" är hur den kunde få den titeln. Förslag?

Boktokig Eva Boström sa...

Jo, jag kan förstå att det är lite förvirrande eftersom man hittar två mördade barn i boken. Det var nog det att i denna bok handlade det inte så mycket om de barn som far illa. De är redan döda och det är inte en massa barnplågeri i boken. Och då klarade jag av att läsa boken och då kunde jag uppskatta den helt!

Lilla O sa...

Har också funderat över varför den heter Pepparkakshuset. Är dagisfröken häxan kanske?

Ango sa...

Jag gillade den här boken (också). Jag har gillat alla tre böckerna och jag ser verkligen fram emot att få läsa ännu fler böcker av Gerhardsen.

klok som en bok sa...

Visste inte att det hade kommit en till. Gillade inte alls Pepparkakshuset men den andra var spännande. Kommer så klart att läsa denna så det ska bli kul att se vad jag tycker...