måndag 29 mars 2010

Pick up -en romatisk komedi av Eva Dozzi

Boken handlar om en osäker kille, Pelle. Han går med i Charasmatic seduction där ledarna lär ut knep, för att hjälpa killarna att ragga och få sex. Det handlar om att få så mycket sex som möjligt. Det är osympatiska killar som svänger sig diverse förkortningar och uttryck, som t ex AMOG (dvs när en annan alfahanne försöker sabotera en pågående raggning). Pelle vill helst hitta en kvinna att bli kär i som ska bli kär i honom. Han är inte ute efter nya kvinnor varje kväll, som killarna i "klubben". Han blir kär i Astrud som arbetar på simhallen. Astrud har en dotter och är tillsammans med en kille, som bara vill leka roll-lekar när de har sex. Ibland känner hon sig lite osäker på om han verkligen gillar henne, eftersom han bara vill att hon ska vara andra personer.

Boken är lite förutsägbar, men det är skönt tycker jag. Det var en trevlig bok om ett otrevligt fenomen... de där kungarna i baren som tar hem en ny tjej varje kväll! Jag tycker att författaren har lyckats väl med att ge de olika personerna olika röster. Det låter t ex helt annorlunda när det är Pelle som pratar i boken mot när det är Stefan (eller Spearhead, som han kallar sig).

Betyg: +3 av 5

-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Pick up - en romatisk komedi
Författare: Eva Dozzi
Antal sidor: 350
Förlag: Alfabeta
ISBN: 978-91-501-1212-2

1 kommentar:

Boklusen sa...

Hej Boktokig!
Hur hinner du läsa så många böcker? Arbetar du med att läsa böcker eller? Jag är djupt imponerad och avundsjuk på tiden...