söndag 17 januari 2010

Min typ brorsa av Johanna Lindbäck

Boken handlar om tonåringarna Nina och Daniel. Deras föräldrar blivit kära i varandra. Daniel, hans brorsa Wille och deras pappa, som bor i Luleå, flyttar till Nina och hennes mamma i Umeå. Parantes: Jag tycker det är så kul när platser från Umeå dyker upp, eftersom jag bott där. :) Det blir i alla fall så att Nina och Daniel går i samma klass eftersom de är lika gamla och båda valt Naturprogrammet. Daniel tycker att Nina är "Cute as a button". Han vet inte riktigt hur han ska förhålla sig till henne. Vad gör man om man tror att man känner mer för sitt låtsassyskon än syskonkärlek?

Nina och Daniel turas om att berätta i boken. Jag gillar att man ibland får veta både vad de säger och vad de tänker att de skulle vilja säga. Personerna i boken känns realistiska och språket trovärdigt.

Betyg: 4 av 5

~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Min typ brorsa
Författare: Johanna Lindbäck
Antal sidor: 253
Förlag: Tiden
ISBN: 978-91-7371-028-2

2 kommentarer:

Anonym sa...

hur beskrivs(ser de ut) nina och daniel i boken?

Anonym sa...

SPOILER-varning! (Läsare som inte läst ut boken bör undvika denna kommentaren!)

Jag kan inte förstå slutet helt, går de tillbaka och låter allt bli som det var tidigare (typ: småskämt och småskratt, ingen kommentar om Daniels Födelsedagsfest och ett ständigt växlande humör baserat på den andres tidigare agerande), eller låter dem deras kärlek få fäste utan tanke på deras redan satta relation (låtsas-syskon)?
Vill gärna ha svar!, annars kommer detta att sitta i huvudet en bra tid framöver, och det verkar som om det kvittar hur många gånger jag läser det..
(Håller tummarna i kors och hoppas att den senare variationen är den rätta, annars har den ett väldigt abrupt och ledsamt slut (om man tänker på allt som tidigare har hänt i boken som har fört dem hit), enligt mig.)
//Svara gärna så fort som möjligt om du har ett svar!!