måndag 19 oktober 2009

Den dubbla tystnaden av Mari Jungstedt

Jag vill inte avslöja så mycket om handlingen annat än att det handlar om några vänner som desutom är grannar. De åker på en semesterresa till Fårö tillsammans. Men det går inte som de har tänkt sig. Alla kommer inte att åka hem. Det handlar också om polismannen Knutas som funderar kring sitt förhållande med Line, reportern Johan som nu är pappaledig och inser att det inte är så enkelt som han tänkt sig och till sist polisen Karin som undrar över sin bortadopterade dotter.

Boken är spännade, dels pga av att man hålls lite ovetande från början hur olyckan ska drabba kompisgänget och dels är det spännande att följa huvudpersonerna, som man lärt känna efter flera böcker. Så tycker jag om att boken utspelas på Gotland. Det är inte Maris bästa bok, men en helt okej kriminalroman.

Betyg: +3 av 5

-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Den dubbla tystnaden
Författare: Mari Jungstedt
Antal sidor: 363
Förlag: Albert Bonniers förlag
ISBN: 978-91-0-012260-7

2 kommentarer:

LindaH sa...

Jag har läst de flesta av Maris böcker men ej denna, råkade se filmatiseringen av hennes böcker...hemsk dubbning som förstörde allt. Nu måste jag avvakta med hennes nya böcker pga mina intryck av filmen.

Boktokig Eva Boström sa...

Håller verkligen med om filmatiseringen. Kunde inte ens se 5 minuter av filmen, pa dubbningen! Synd! Det skulle ha kunnat vara bra filmer!