fredag 13 februari 2009

Utslag av oro av Mark Haddon

En sådan där trevlig bok att läsa. Den lämnar inga djupare spår utan det är bara skön avkoppling. Det är snabbt tempo i boken och den är rolig. Det händer tokiga saker och man ler när man läser boken. Det är helt klart en sådan bok som man läser från pärm till pärm!

Boken handlar om en helt vanlig familj. George är oroad och tror att det eksem han har är cancer. Han hamnar i kris med panikattacker. Hans fru Jean har en affär med hans gamla kollega. Hans dotter Katie ska gifta sig, men de tycker alla att hon valt fel man. Till råga av allt ska George hålla tal på hennes bröllop och han gillar inte att hålla tal. Hans son Jamie är homosexuell och hans partner bryter med honom när han inte får följa med på bröllopet. Ingen i familjen är van vid att verkligen prata med varandra.

Betyg: +3 av 5

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad tråkigt att boken inte fick mer än en stark trea i betyg av dig. Jag tyckte jättemycket om Den besynnerliga händelsen med hunden om natten av samma författare. Hade nog hoppats på att hans andra böcker skulle vara lika bra! Får se om jag läser den. :)