måndag 23 februari 2009

Sa du singel? av Wendy Markham

Jag var tvungen att ta en lättsmält bok efter att ha läst två böcker om döden efter varandra. Det blev boken "Sa du singel?". Det var verkligen ett lyckokast, för den är både rolig och charmig och precis så där icke-djup som jag ville ha den.

Boken handlar om Tracey, som är en osäker kvinna och som tycker att hon är överviktig. Hon har en skådespelande pojkvän som ska åka bort i 3 månader pga en sommarteater. Tracey är orolig att han ska glömma henne under tiden. Men eftersom han inte nappar på hennes förslag att hon ska följa med så är det inget hon kan göra. Hon får helt enkelt stanna kvar i det varma New York under sommaren.
Jag måste citera ett passage ur boken. Men för att ni ska förstå vad det handlar om måste jag först berätta lite mer. En kväll så är Tracey på födelsedagsfest hos hennes manlige homosexuelle vän. På festen är en man som hennes vän blir förtjust i och som de båda tror är homosexuell. Hon försöker sälja in sin vän, men efter ett biobesök med denna man får hon veta att han är hetero och att han trodde att de hade en dejt. Hon tycker att det är så pinsamt och ger sig av därifrån efter att hon förklarat att hon har en pojkvän redan. Mannen ber om hennes telefonnummer, men hon ger honom med flit fel nummer. Hon tror inte hon kommer att träffas något mer. Men det är fel för en dag så är han i samma hus som hon jobbar i. Han säger:

"- Varje gång jag försökte ringa möttes jag av en telefonsvarare.
- Jag är inte hemma så ofta, säger jag och undrar i tysthet varifrån han fått mitt nummer.
- Meddelandet var på arabiska, upplyser han.
- Verkligen? Jag gör mitt bästa att se förvirrad ut. -Det var konstigt. Du måste ha ringt fel.
- Mm, varenda gång, replikerar han utan att låta minsta sur."

Betyg: 3 av 5

2 kommentarer:

Lisa sa...

I söndags var det dags för Mannheimer & Tengby på P4 som vanligt. Jag gillar helgradion på P4 :) Där tipsade mamma Mannheimer om en bok som lät väldigt intressant. Hörde aldrig namnet riktigt (går undan på göteborskan ibland..) men det kommer säkert upp på hemsidan deras vad det lider (22 feb var sändning). Kvinnofrågor var ämnet i alla fall.

Lisa

enAnnan sa...

Jag har lite svårt för chick-lit, men jag försöker med genren ibland.
Denna verkar ju rolig.

Sitter och kollar runt på bloggar jag missat som är med i Pocket&Trix
:)