Bakade en ny favorit till efterrätt igår. Det är väldigt gott att blanda med jordgubbar. Igår gjorde jag det inte eftersom en i gänget inte tål jordgubbar.
Rabarberpaj med citron och ingefära Smuldegen150 g smör
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl socker
Fyllning3 st små rabarber
Ev 1-2 dl jordgubbar
ca 1 cm Finriven färsk ingefära
1 msk vaniljsocker
1 riven citron
1dl rörsocker
1 msk potatismjöl
Gör så här:1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg alla ingredienser i en bunke och nyp ihop till en smulig deg.
Fyllningen:1. Tvätta och skala rabarbern.
2. Skär den i centimetertjocka skivor.
3. Om du ska ha jordgubbar med så skölj dom och skiva.
4. Riv citronen.
5. Skala ingefäran och riv den.
6. Blanda ingefära, citronskal, vaniljsocker, rörsocker och rabarber (+ev jordgubbar) i en smord pajform.
7. Fördela smuldegen ovanpå.
8. Strö över potatismjöl.
9. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min.