onsdag 1 mars 2017

I bunkerläkarens våld : den Sanna historien bakom rubrikerna

I Bunkarläkarens våld berättar Isabel Erikson under pseudonym om hur det var när hon var tillfångatagen och inspärrad. När jag läste så tänkte jag ofta: Det här kan ju inte vara sant. Inte för att jag trodde att det var lögn. Utan för att jag blev så förbluffad över hur bunkerläkaren tänkte och fungerade.

Jag är glad att hon överlevt. Det kan verkligen inte vara lätt att gå vidare och att berätta om det hela. Det är otroligt att hon kom undan.

Det var smart att ha utdrag från förhörsprotokollet först och sedan hennes historia, i de kapitel som handlade om hennes fångendom. Det gjorde det mer intressant och ännu mer påtagligt hur sjuk läkaren som stängde in henne är. Msn får ett litet fönster in till psykopat han är. Sedan ger även dessa utdrag ett driv till historien.

Jag blev dock lite förvirrad över hur många dagar som hade gått, trots att det tydligt står tidsangivelse. Det kom sig av bland annat att hon mådde så dåligt av att inte duschat på tre dagar med kliande hårbotten och svamp i underlivet etc. Då kändes det som att det hade gått flera veckor. Där ser man hur mycket man har med av dig själv och sina erfarenheter i bagaget när man läser (eftersom jag har varit många gånger i situationer då jag inte kunnat duscha på minst en vecka). Det är en nyttig upplevelse.

Det är också modigt av Isabel Eriksson att berätta om hur hon upplevde att vara eskortflicka och varför hon började. Det kan inte ha varit lätt, även om det är under pseudonym.


Betyg: +3 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: I bunkerläkarens våld: den Sanna historien bakom rubrikerna
Författare: Isabel Eriksson
Antal sidor: 218
Förlag: Lind&co
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789174617054
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, Cdon


Inga kommentarer: