fredag 8 augusti 2014

God filmjölkslimpa

Så var det fredag och jag var så sugen på något annat bröd än köpebröd. Eftersom jag har lite ont i ryggen just nu var jag tvungen att baka något som går snabbt och som är lätt att göra. Då fick det bli en filmjölkslimpa.




Här är receptet:

Evas Goda Filmjölkslimpa

2,5 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
1 dl havregryn
1,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk salt
2 tsk brödkryddor
4,5 dl filmjölk
1 dl sirap
1 dl hasselnötter
1 dl russin

Hacka hasselnötterna grovt.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Tillsätt fil och sirap och blanda noga.
Häll smeten i en smord och bröade 1,5 liters form.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 60 minuter.

1 kommentar:

Hanneles bokparadis sa...

det är så mysigt att baka, billigt och gott också!