torsdag 5 januari 2012

Halvblod av Sofie Trinh Johansson

Den här boken har det. Det som gör att jag bara vill fortsätta läsa. Det som gör att jag läser lite längre än vad jag borde på kvällen. Det som gör att jag är i bokens värld, fast jag lämnat boken på soffbordet.

Jag gillar både karraktären Billy och Aveline. Jag tycker om Billy för att han är komplex och spännande. Han är precis så där som jag vill ha en vampyr. Jag tycker om Aveline för att hon rör sig mellan ont och gott. Det gör det hela så mycket mer intressant. Jag önskade dock lite mer riv i Alexander. Jag vill inte avslöja vem det är eller säga mer om det för att inte förstöra för dig som ska läsa boken. För tyckte du om vampyrer så tycker jag definitivt att du ska läsa den här.

Jag tycker också om actionscenenerna. De är blodiga och ingående beskrivet. precis som det ska vara. Jag kan riktigt se den här boken som film.

Det finns vissa saker som svajar lite, men jag lovar. Det är petitesser i det stora hela! Boken är betydligt bättre än Twillightböckerna (som är de enda vampyrböckerna jag läst som kommit ut under 2000-talet).

Jag önskar att andra delen i trilogin redan fanns ute. Hur ska jag kunna vänta?

Halvblod handlar om Aveline som hela sitt liv fått vara försiktig eftersom hennes föräldrar sagt att hon har ett hjärtfel. Hon har ätit medicin och aldrig fått springa. Hon vet att hennes föräldrar inte är hennes biologiska, men hon har aldrig frågat om det. Aveline vet att hon är annorlunda, för hon kan känna vad andra känner. Hon hör också bättre än andra. Så en dag får hon veta att hon inte är en människa. Hon är ett halvblod, med vampyr till pappa och människa till mamma. Hon måste fly hals över huvud med en vampyr (Billy) eftersom hennes halvblodssystrar är efter henne.

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Halvblod
Författare: Sofie Trinh Johansson
Serie: Del 1 i serien
Antal sidor: 662
Förlag: Mörkersdottir förlag
ISBN: 9789187015038
Finns t ex hos: Adlibris, Bokia, Bokus, Fritz & Ståhl

Inga kommentarer: