lördag 25 december 2010

Dagens fundering - julklappar

Jag ÄLSKAR att få böcker i julklapp. I år fick jag Leilas A piece of cake av mina snälla, gulliga svärföräldrar! Den har jag önskar lääänge!!! Jag blir alldeles upprymd bara jag ser formen av en bok inslagen i julklappspapper. Så har det nog alltid varit, för när jag tänker tillbaka på mina barndoms jular och ungdoms jular så kommer jag ihåg att jag alltid fick minst en bok. Jag hade en snäll syster som brukade ge mig böcker. En jul fick jag en hel hög med böcker. Den lycka som jag kände visste inga gränser! Jag kan säga att det jullovet tillbringade jag mycket tid i mitt rum! ;)

Fick du några böcker i jul? Kommer du ihåg om du brukade få böcker i julklapp när du var yngre? Vad är ditt förhållande kring julklappar och böcker?

8 kommentarer:

Cathrine sa...

På julafton äter vi något som kallas för Ribbe. Och köttkakor och pinnekött! :) Riktig gott är det! Men till nästa år ska familjen fira med mig i Stockholm så då blir det svensk julmat :) När det gäller böcker är jag riktig besviken i år. Fick inte en enda bok! Men, fick massor av fint till lägenheten, så är självklart jätteglad för att så många fokuserade på det i år :)

Karin sa...

Jag tycker som du att böcker är perfekta julklappar! Jag fick Niceville av min Mor och en guidebok över franska rivieran (inför sommarens semestermål) av min man. Till min man gav jag en riktig tegelsten/coffee table book - Dokument Malmö med 5000 foton över vår stad. Yngsta dottern fick Sjukhusmysteriet av sin mormor. 17-åringen fick instuderingsfrågor till högskoleprovet medan 13-åringen faktiskt blev utan böcker, trots att det stod på önskelistan. Jo, förresten, hon fick en liten hög av min mor! Begagnade från antikvariat! Bra - då är det som det ska vara!

Cathrine sa...

Jag fick soffa, knivar ( med slipare och knivställ) , vin och champagneglas, salladsbollar i olika storlekar och salladsbestikk, massor med ljus, och lite smått och gott till båda kök och badrum :) Är riktig nöjd. Men vi har fortfarande en del att fixa efter jul. men det är bara kul :)

Bokbrus sa...

Jag byter inga julklappar (nästan). Vi fokuserar på barnen istället :-)

När jag var liten älskade jag att få böcker i julklapp och present. Jag är fortfarande lika dan och vill man göra mig riktigt glad så ge mig en kokbok av något slag. Jag är helt besatt av kokböcker :-)

Karin sa...

Glömde säga, i min familj är det ofta så att man får en julklappsbok med orden "Och när du är klar med den, vill jag gärna läsa den!" Så var det med Niceville i år, t ex.

bokstödet sa...

Jag har alltid fått en bok i julklapp av min mamma hela livet och fortfarande får jag det och på jullovet läser jag ut den. Själv älskar jag att ge böcker och få böcker

evalinn sa...

Julklappar + böcker = sant, det är ju den perfekta julklappen! Ett tag fick jag en bok från serien "Mord i juletid" av mamma, men nu verkar hon ha slutat med det. De kanske inte ges ut längre?

Caroline sa...

Jag fick en receptbok för chokladälskare och Det gröna huset med Maria Vargas Llosa. Jag hoppas verkligen att den är bra nu när han har gått och vunnit nobelpriset...
Hoppas du hade en kul jul trots halsont!