torsdag 4 november 2010

Dagens fundering: Min tekopp - din tekopp?

Jag har en tekopp som jag fullkomligt älskar. Det är favoriten framför alla! Den vill jag helst av allt dricka mitt te ur när jag sitter i soffan och läser. Många gånger så diskar jag den för hand, fastän vi har diskmaskin. Bara för att slippa vänta på att få använda den. Den är faktiskt det enda porslin som jag faktiskt inte suckar när jag diskar. Så här ser min älskade tekopp ut:
Har du någon te-kopps favorit? Eller kaffekopp för den delen?

8 kommentarer:

cecilia sa...

jag har cirka 20 stycken muminmuggar i olika motiv och färger, julmuggar och sommarmuggar. Jag öppnar helt enkelt skåpet och den mugg som faller mig i ögonen först tar jag =)

Caroline sa...

Jag dricker varken kaffe eller te, men däremot varm choklad, och det helst i min höga mugg, vit med lila mönster upptill. Fast nu till vintern ska jag nog övergå till mina snögubbemuggar :-)

Miss E sa...

Jag har en rosa jättestor kopp, folk tycker mer det ser ut som en skål. Ska jag dricka te ska det vara ur den (även om jag sedan bara orkar med halva) och precis som du så handdiskar jag den så jag kan använda den flera ggr om.

Frida sa...

Jag älskar muggar i alla dess slag. Till både te och kaffe. En ny temugg som jag precis fått som är inhandlad i Kina gillar jag väldigt mycket, och den kommer nog bli min nya favorit. Har gjort ett litet inlägg i veckan om den där det även finns bilder ;)

Frida sa...

Oj, jag glömde en sak; Din mugg är verkligen jättefin!

Boktokig sa...

Vad kul att läsa om era muggar/koppar! Det är inspirerande!

Pockethexan sa...

Vilken bra idé vi lägger ut bilder på våra favo muggar o så får vi ett fint galleri att kika in på...

Min är stor o vit, med fat! (spiller en del enl. min fam. kan bero på att jag sitt/ligger när jag dricker)o så är det en bild på Betty Boop på en mc med texten "Born wild, eat my dust" på koppen! Visst är det väl passande till mig när jag rusar fram med mitt gå-bord...
nja, men jag hade en MC i min "vilda ungdom" så det kanske passar med "born wild"?!

Kramis från en te-toka som vill dela med sig av sina funderingar!
<;p
<;D

cecilia sa...

ang. kryptan:
Den som väntar på något gott =)

Ja, det är både min och min syster svaghet. Vi köper alltid årets muminmugg både sommarens och vinterns och så någon figur. Så vi har en väldigt stor samling om vi lägger ihop bägges =)