torsdag 18 juni 2009

Bryta om av Åsa Anderberg Strollo

Jag är så tagen efter att ha läst denna bok, så jag vet knappt vad jag ska skriva. Den är bra skriven och trovärdig! Det tar på psykiskt att läsa boken. Jag led verkligen med tjejen i boken. Ännu värre blev det av att jag tänkte att det här kan vara verklighet för någon tjej därute. Det jobbiga i boken är ju att ingen ser hur hon har det. Jag inser att att så är det många gånger fast jag vill tro att det inte är så! Det gör ont i hjärtat när jag tänker på alla dessa tjejer och killar som inte får hjälp!

Boken handlar om Minna som börjar första året i gymnasiet. Hennes mamma är psykiskt sjuk och Minna har tagit hand om henne sedan hon var 5 år. Nu har Minna bestämt sig för att satsa på gymnasiet. Att börja om. Hon ska gå på ett gymnasium som ligger långt från hennes förra skola. Men saker och ting blir inte riktigt som hon tänkt sig!

Betyg: -5 av 5
-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Bryta om
Författare: Åsa Anderberg Strollo
Antal sidor: 314
Förlag: Alfabeta
ISBN: 978-91-501-0825-5

1 kommentar:

Amoroso sa...

Den är vidrig. Jag har arbetat inom psykiatrin och det är första gången jag avslutat mitt i en bok för att jag inte kunnat läsa färdigt den. Den fokuserar på precis det där smärtsamma. Jag önskar att jag snart ska läsa färdigt den.