söndag 19 juni 2016

Kon som visst kunde klättra

Kon som visst kunde klättra är en bilderbok med så mycket livsglädje och optimism att hela mitt jag tar glädjehopp när jag läser den.

För de vuxna som läser den är den en chans att påminnas om att den som vågar lite kan göra mycket. För barnen som lyssnar på historien är det en bekräftelse på det de redan vet. Om man vill, så kan man. Det är fint att vuxna och barn får mötas kring detta tänkvärda och viktiga i en sån härlig historia som detta.

Illustrationerna är underbara och passar texten så bra.Kon Tina tycker att allt är möjligt! Hon är nyfiken och vågar pröva på saker. En dag klättrar hon upp i ett träd. Där möter hon Hon en liten drake. Hon går hem och berättar om sitt äventyr för sina systrar. De tycker hon är tokig och tycker att det bästa i livet är att äta gräs och de tycker hon också ska göra det. Men Tina bryr sig inte om vad hennes systrar säger utan fortsätter göra det hon gillar. Hon lämnar en lapp att hon har gått för att ta flyglektioner. När systrarna ser den så tycker de att det får vara nog och ska gå och hämta hem henne. De gråvit i skogen där de aldrig varit förut. De upptäcker at det är vackert där. De möter en gris med fallskärm och följer efter honom och klättrar upp i ett träd. De upptäcker hur underbar världen är. Så ser de Tina hoppa fallskärm. Hon ber dom

Betyg: -5 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Kon som visst kunde klättra
Författare: Gemma Merino
Antal sidor: 32
Förlag: Hippo bokförlag
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789187033407
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, Cdon

1 kommentar:

Louise sa...

Så söt framsida! :)