fredag 16 oktober 2015

The Martian: Ensam på Mars av Andy Weir

The Martian: Ensam på Mars är en helt fantastisk bok. När jag läste om den tyckte jag att den verkade bra. Jag hade inte väntat mig att jag skulle tycka att den var så här otroligt bra.

När jag läser The Martian: Ensam på Mars tror jag helt plötsligt att det är verkligt. Mark Watney är där på Mars och försöker överleva. Jag skrattar åt hans underbara humor och jag förbluffad över hans uppfinningsrikedom. Förvånande nog slukar jag alla tekniska termer och tycker att de gör berättelsen ännu mer levande och verklig. Jag blir också intensivt intresserad av nutida rymdfärder. Det är otroligt starkt att skriva en sådan verklighetstrogen och engagerande bok, som dessutom är så spännande. Wow!


The Martian: Ensam på Mars handlar om Mark Watney som blir lämnad kvar på Mars, eftersom hans besättning tror att han är död. Men han lever och försöker hitta sätt att fortsätta leva. I alla fall tills han åtminstone fått prata med någon.

Betyg: 5 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: The Martian: Ensam på Mars
Författare: Andy Weir
Antal sidor: 447
Förlag: Bookmark förlag
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789187441844
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, Cdon

3 kommentarer:

♥ Hanneles bokparadis sa...

den svenska Mars-forskaren tyckte att filmen bra.

Lena sa...

Jag tyckte också att detta var en otroligt trevlig, spännande och humoristisk bok.

bam sa...

Kul att den var bra, jag fick hem den engelska versionen i veckan så tänkte ge mig på den snart. Helst innan jag ser filmen.