fredag 26 december 2014

Spelet iKNOW

iKNOW är ett jättekul spel och det bästa är att det passar även den som inte har så mycket TPkunskaper. Man kan ju tjäna poäng både på at gissa rätt på om man tror att en annan vet/inte vet svaret och poäng på att man själv svarar rätt på frågan. Mest poäng får man om man bara tar en ledtråd, och minst poäng om man tar tre ledtrådar. Men det är väldigt klurigt på trepoängsnivån. Svarar någon annan före och man tror att den har rätt kan man ju hänga på det svaret.


Så här går det till:
Man har två spelpjäser var.
En av dem ska man placera på den nivå man tror man klarar att svara på frågan på. Man får först höra vad kategorin handlar om. Tror man man klarar det på en ledtråd så ställer man spelpjäsen på rutan med tre prickar, dvs det som betyder tre poäng. Två ledtrådar = två prickar och två poäng. Tre ledtrådar = en poäng och en prick.


Sedan är det dags att gissa hur en annan spelare klarar frågan. Man får gissa i turordning och placerar ut en annan spelpjä bredvid den personens spelpjäs som man vill gissa på. På sidan med ett plus om man tror att personen gissar rätt och sidan med ett minus om man tror personen gissar fel.

När alla gissat och placerat ut sin andra pjäs så börjar uppläsaren att läsa ledtrådarna. Uppläsaren placerar inte ut några spelpjäser och man turas om att vara uppläsare varje spelomgång.

Sen får man poängbrickor för om man svarat rätt samt om man gissat rätt om en av sina motståndare. Har man svarat fel får man ta bort lika många brickor som prickar på rutan och har man gissar fel om motståndaren förlorar man en bricka.

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Namn: iKNOW
Konstruktör:
Antal spelare: 2- 6 spelare
Ålder: från ca 15 år
Speltid: ca 30-60 min
Tillverkare: Tactic
Publiceringsår: 2012
Kategori: Frågespel, Vuxenspel

Inga kommentarer: